Care sunt calitatile unui coach si de ce sa apelezi la unul?

De ce sa apelezi la un coach? Inainte sa apelezi la un coach este necesar sa intelegi ce este coaching-ul, ce presupune si ce iti poate oferi. In al doilea rand, este necesar sa iti intelegi nevoile, care este motivul pentru care vrei sa apelezi la un coach. Asadar, de ce sa apelezi la un coach? Ce este un coach de fapt? Este un indrumator care te va sprijini in procesul tau de schimbare. La asta se refera caching-ul la schimbare. Un astfel de indrumator se concentreaza foarte mult pe prezent cu proiectii frumoase pe maine, pe viitor. Asadar, un … Continue reading “Care sunt calitatile unui coach si de ce sa apelezi la unul?”

tocanita de plangeri

Și ți-ai început anul 2020 cu cele mai mari dorințe, cu multe planuri de călătorii, cu dorință de schimbare… Cum te simți acum când planurile tale au fost schimbate de ceva care scrie istoria acum? O istorie pe care o trăim cu toții. Suntem acel popor, unicul popor (din câte știu eu) de oameni care ne plângem constant. Că avem, că nu avem, nu are importanță, noi ne plângem. Este cel mai ușor. Ne plângem că este Luni și că trebuie să mergem la scârbici, ne plângem că nu avem capra vecinului, ne plângem că trebuie să facem de mâncare, … Continue reading “tocanita de plangeri”

Dragă apreciere

Hei, tu, da tu, ai apreciat faptul că te-ai trezit azi dimineață? Știi momentul acela când pleci în vacanță și simți de parcă nu ai fost de loc? Simți că ai vrea să te întorci înapoi, de parcă mai mergea o săptămâna? Simți cu o mare silă că trebuie să te întorci la serviciu și că vezi aceleași mutre seci și același birou plictisitor? Dacă îl știi să mi-l spui și mie te rog cum e, că eu nu îl cunosc. Da, ador să plec în vacanțe, nu neapărat lungi, ci mai degrabă mai scurte și mai multe, precum niște … Continue reading “Dragă apreciere”

primăvara înflorită cu emoții

Ai emoții? Ce fel de emoții? Emoțiile sunt multe și fiecare are simțul și însemnătatea ei. Emoțiile sunt precum plantele. Eu mereu am fugit de responsabilitatea creșterii unei plante doar din pricina faptului că necesită o altfel de atenție, mult mai ușoară decât atenția unui om, dar e ceva în plus. Îmi era teamă că nu am timp sau că uit să o îngrijesc și să îi ofer singurele surse de viață, apă, lumina, aer și afecțiune. Îmi era teamă că după scurt timp va muri. Așa facem și noi oamenii, ce considerăm că este mai ușor, să fugim de … Continue reading “primăvara înflorită cu emoții”

fata cu zarzavaturile

Bună! Bine ai venit 2019! Ce îți propui ca să faci acest an de 10 ori mai memorabil decât precedentul? Sau de 20 de ori mai memorabil decât antecedentul? Bună, eu sunt fata cu zarzavaturile și mi-am propus mie ca să mă documentez mai mult în a măsura de la ce își doresc oamenii (inclusiv eu) ce obiective și dorințe au până la îndeplinirea lor. Deoarece este o scară foarte mare între punctul A – dorința și obiectivul și punctul B – îndeplinire și succes. Pe măsură ce trec anii, scara se mărește, dimensiunea dintre cele 2 puncte capătă un … Continue reading “fata cu zarzavaturile”

Femeie, fii femeie!

Pentru tine femeie, din suflet pentru suflet: Femeie tu care suferi în fiecare lună, care accepți durerile și stările pe care nici tu nu le mai înțelegi câteodată, fii mândră de tine. Femeie tu care crezi că le poți face pe toate deși câteodată ceri ajutor, tu care le știi pe toate deși continui să te informezi, tu care te încăpățînezi repede sa le faci pe toate, fii mândră de tine. Femeie tu care știi ce îți dorești, tu care știi de ce ești în stare, tu care ești independentă, fii mândră de tine. Femeie tu care ai nevoie de … Continue reading “Femeie, fii femeie!”

timp, incotro mergi?

Timpule unde mergi? Cu noi sau înaintea noastră? A venit și Iulie peste noi și parcă plângând că a venit prea repede. De câteva zile, plânge continuu și ne-a umplut pe noi de vreme rea, parcă și el întrebându-se unde a trecut timpul, căci deja a trecut jumătate din 2018. Parcă ieri mă întorsesem din concediu și scriam despre panoul visurilor pentru anul acesta. Cu mare bucurie pot spune că o activitate de pe panou am făcut-o iar una este în curs de procesare. Ce-i drept, să răspund la întrebarea articolului, parcă a trecut timpul înaintea mea. Nici Iulie nu … Continue reading “timp, incotro mergi?”

sa infloreasca liliacul

Ne-am scuturat si de ultima zapada si putem privi vara cu cei mai doritori ochi. Fiind aceasta vreme si arzand de dorinta de soare si caldura, am decis astazi sa ies sa lucrez afara in adieri si soare zambitor. Am lasat deoparte orice grija, orice alta preocupare cand am iesit pe usa. Totul las in spate in momentul in care ies pe usa. Am ales sa imi fie bine. Acum sunt eu si soarele care ma mangaie usor pe frunte incalzindu-mi gandurile pe care vi le spun voua acum. Voi cautati fericirea? Si daca da, unde si cum o cautati? … Continue reading “sa infloreasca liliacul”

Gradina cu povesti…

Cu scrisori sa te fericesti! Am inceput anul cu forte proaspete si pline de culoare, in ciuda vremii, vreau sa va ofer mai multa caldura. Astazi am preferat sa dedic acest articol cu un scop absolut nou, si acela de a va familiariza putin cu gradina cu povesti. Pentru ca ne-am digitalizat atat de mult si gandurile se transmit doar prin wifi, m-am gandit sa deschid un atelier de scrisori. Nu este un atelier oarecare in care scoti la imprimanta din mall o poezie de pe Google sau un citat celebru aruncat intr-un plic banal. In gradina cu povesti vei … Continue reading “Gradina cu povesti…”

Semn de carte…2017.

2017 ce m-ai învățat? Am mai crescut putin anul asta, nu in centimetri si nici in greutate, ci mai degrabă in înțelepciune. Am trecut prin multe valuri de schimbări pe toate planurile posibile iar pentru 2018 vreau sa ajung la Tsunami. Noi nu îmbătrânim ci doar câștigam lucruri frumoase de-alungul vieții pe care le adăugăm in cufărul cu povesti alături de pusculita cu amintiri. Fiecare an reprezintă un capitol nou al călătoriei noastre prin cele patru anotimpuri, pe apa, aer sau pământ. Ce a însemnat capitolul 2017 pentru tine? Acum, intre Crăciun si anul nou, amețit de aburii parfumați ai … Continue reading “Semn de carte…2017.”