Timpule unde mergi? Cu noi sau înaintea noastră?

A venit și Iulie peste noi și parcă plângând că a venit prea repede. De câteva zile, plânge continuu și ne-a umplut pe noi de vreme rea, parcă și el întrebându-se unde a trecut timpul, căci deja a trecut jumătate din 2018. Parcă ieri mă întorsesem din concediu și scriam despre panoul visurilor pentru anul acesta. Cu mare bucurie pot spune că o activitate de pe panou am făcut-o iar una este în curs de procesare. Ce-i drept, să răspund la întrebarea articolului, parcă a trecut timpul înaintea mea.

Nici Iulie nu poate spăla mizeria din Bucureștiul ăsta parcă din ce în ce mai sufocant sau măcar păcatele noastre. Stau și mă gândesc, că degeaba le spui oamenilor „Nu mai aruncați gunoaie pe jos” sau „Protejați natura” și după fiecare grătar sau prin parcuri găsesti măcar o doză, mucuri de țigară sau diferite ambalaje aruncate fără nici un fel de respect față de mediul în care trăim. Oare oamenii ăștia sunt la fel și în casele lor sau în sufletele lor, așa de nepăsători și murdari? Poate dacă ar scrie pe panouri „De ce ai face asta?” sau „Dacă parcul acesta ar fi casa ta, tot la fel ai arunca mizeria pe jos, așa fără nepăsare?”. Eu am convingerea că asta ar plusa puțin starea oamenilor și într-adevăr am fi mai curați, atât în mediu cât și cu noi. Ideea este că oamenilor nu trebuie să le interzici sau măcar să le spui să facă sau nu ceva, că parcă numai de-al naibii ar face, căci oamenii vor fi mereu copii neastâmpărați dar însetați după iubire.

La fel și în iubire, nu le poți spune pe cine să iubească și nici nu poți cere iubire. Iubirea doar vine, și nu ca Ene pe la gene când ai mare nevoie de el, pur și simplu vine și dacă s-a lipit de tine ori cauți toate soluțiile să îl îndepărtezi ori bagi ciment și o păstrezi toată viața. Ideea este că atunci când cauți soluții să scapi de lipici se mai întâmplă să rămâi și cu cicatrici. Câteodată nici măcar un sfârșit și de Iunie plângăreț nu te ajută să scapi de cicatrici.

Este clar, gândește-te de două ori înainte să arunci ceva pe jos sau să arunci o vorba unui om drag. Care este mai dureroasă pentru voi, mediul în care straim sau oamenii pe care îi iubim? Eu zic că amândouă în egală măsură pentru că le-ai putea răni pe amândouă la fel de ușor și la fel de greu de reparat. Mai bine să prevenim decât să tratăm. O natură deteriorată sau un suflet rănit sunt mai greu tratat și apoi revenim iar asupra timpului, că avem nevoie de timp să le reparăm pe toate, dar dacă timpul alege să treacă inaintea ta și nu odată cu tine?

Ai grijă de tine și de mediul tău și dacă iubeșți, iubește!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *