Viata: Ce vezi cand te uiti in oglinda?
Tu: Riduri…

Dimineata cand te trezesti mai botit decat cearsaful, dupa ce dai cafeaua in foc si pipai dupa niste haine prin sifonierul in care numai stii daca e primavara sau iarna in el, ajungi in fata oglinzii, te uiti la tine cu sila si graba sa ajungi la scarbici. In afara de apa, crema si machiaj ce iti mai atinge fata?

Praful din trafic, nervii de la birou si stresul de acasa. Nu iti dai seama, dar zi dupa zi, praf dupa praf, fata ta capata niste sine de cale ferata mai vechi decat liniile de metrou.
Ai zambit vreodata in oglinda? Crede-ma nu iti poti vedea zambetul de supararile care ti-au lasat un sirag de riduri. E vina ta sa stii, tu le-ai facut loc si ajungi sa cauti solutii pentru a le ascunde in loc sa nu le fi permis vreodata sa fi aparut primele statii la ochi si pe frunte. Zambetul ajuta. Ai sa zici ca e o nebunie, ca zambetul le accentueaza, dar este de 10 ori mai stralucitor decat ridurile tale iar ceilalti vor fi acaparati de aceasta stralucire….in timp si tu vei uita de ele.

Priveste cerul si pune-ti in ordine gandurile, intre timp pomii cresc si isi arata florile iar tu in schimb iti arati ridurile. Cresti fugitiv si agitat numai de la radacina pana la ramuri, daca tot ai zabovit sa cresti atat, florile de ce nu ti le arati? Cel mai frumos rezultat al acestui indelungat proces. Te definesti doar prin radacini, imprastiind frunze uscate si spini care nu duc decat la durere si regret.

Cand a fost ultima data cand ai oferit fara vreun motiv o floare? O imbratisare sau un simplu multumesc? Fixeaza-ti radacinile, croieste-ti ramurile si infloreste! Parfumul florilor tale este usor raspandit, si, precum o samanta, se va planta si da nastere altor flori. Asa ajungi sa oferi fara vreun motiv o floare, zambete plutitoare si imbratisari pline de culoare. Este un sentiment de implinire atat de puternic incat te curata de ploile cotidiene si de siragul de riduri, facand loc zambetelor.

La rasarit, florile se aprind, parfum de fericire imprastiind.
Esti fericit, alaturi de prieteni intre zambete orbitand.
La apus, florile se sting, ramurile se aprind,
Ametiti de intuneric, trupurile se aprind, sufletele se cuprind.
Ridurile se sterg, departe in noapte dispar,
Fericire si iubire, ca un buchet in suflet apar!

Fii acel buchet si lasa-ti mireasma sa iti atinga fata, sa nu lase loc de riduri ci sa fie imbalsamat de zambete.

Urmeaza statia cu peronul pe partea zambetului!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *