Viata: Va las un meniu?
Tu: Nu, o shaorma cu de toate.

Viata este un meniu interesant, avand ca fel principal copilaria pe care multi, de nerabdare, o grabim spre felul doi in care incepem sa ne plangem cu dorinta da a trece rapid la desert. Nu poti savura trei feluri de mancare in cateva minute, cum de altfel, nici viata nu incape in cateva minute.

Felul principal este cel mai important, el te propulseaza catre cunoastere, spre a invata, a gresi si a te iubi. Asta e, nu uita sa te iubesti pe tine! Cand ai cazut intr-un vortex de epuizare si stres, tu trebuie sa gasesti o cale de iesire, asa cum ti-ai permis sa cazi acolo tot tu va trebui sa cauti calea spre trambulina.

Ajungi sa pari putin cam nedumerit de cum a decurs primul fel, parca a trecut prea repede si prea amar. Te grabesti spre felul doi cu speranta ca vei scapa de gustul amar…din suflet. Fara sa realizezi, ajungi sa mananci iar repede, aceasta fuga iti v-a provoca greata. Si te gandesti ca daca treci la desert mai repede decat ti-ai propus vei scapa de acest discomfort si ca ti se va mai indulci…viata.

Nu iti dai seama, dar ai trecut fugitiv prin aceste 3 etape ale vietii fara sa te bucuri macar de o firmitura si ramai si cu o amaraciune.

NU te mai grabi! Continuu spui ca trece repede timpul, dar tu esti vinovatul care il lasa sa treaca prin tine, lasand numai urme care nu spun nimic. Nu timpul este cel mai mare dusman, tu esti cel care greseste defapt. Si pentru a nu iti recunoaste vina incerci sa o plasezi in directia primul venit, primul servit. Ia-o usor, citeste meniul indeajuns de bine incat sa stii exact ce doresti sa iti comanzi. Dupa ce treci de perioada deciziilor si a incertitudinii, stii ce sa iti comanzi, ai grija cum si cat de repede degusti bunatatile vietii. Gustul sa iti ramana pe buze si sa mai vrei.

Dar nici sa iti comanzi o ‘sharoma cu de toate’…. crezi ca daca le vei pune pe toate la un loc vei savura cu aceeasi placere totul odata? Nu poti pune intr-o lipie felul unul si felul doi deoarece ai sa disperi dupa desert crezand ca te va scoate din vortex. E la fel ca si cum ai vrea sa te bucuri neconditionat de luna si soare in acelasi timp…nu. Savureaza-le cand le este timpul si cand sufletul ti-o cere.

Acum sa nu cazi pe scari si sa te lovesti de egoism, nu e tot timpul cineva langa tine sa te ridice. Daca vrei sa savurezi la felul principal mai multe sortimente, nu spune nimeni nu, dar imparte. Lasa-ti prietenii sa deguste din preferintele tale, lasa-i sa se bucure alaturi de tine. Treceti impreuna prin filele meniului si veti ajunge sa gatiti desertul impreuna.

Viata iti ofera un meniu foarte diversificat. Iti va crea dependenta, greata, saturatie, incantare. Nu vei sti de la inceput care ti se potriveste. Vei avea de rasfoit multe pagini de degustare pana sa ajungi la felurile preferate.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *