Bună! Bine ai venit 2019!

Ce îți propui ca să faci acest an de 10 ori mai memorabil decât precedentul? Sau de 20 de ori mai memorabil decât antecedentul?

Bună, eu sunt fata cu zarzavaturile și mi-am propus mie ca să mă documentez mai mult în a măsura de la ce își doresc oamenii (inclusiv eu) ce obiective și dorințe au până la îndeplinirea lor. Deoarece este o scară foarte mare între punctul A – dorința și obiectivul și punctul B – îndeplinire și succes. Pe măsură ce trec anii, scara se mărește, dimensiunea dintre cele 2 puncte capătă un infinit număr în imposibilități în a aduce succesul și îndeplinirea. Pe principiul ne dorim, dar lasă, că azi am altceva de făcut, poate mâine…. Totul pleacă de la baza, cum noi oamenii plecăm din burtica mamei din care luăm tot ce avem nevoie să creștem, așa trebuie să facem și cu dorințele. Să știm ce avem nevoie, să știm ce ne face fericiți, să știm cum să ne bucurăm de ele iar după ce acest proces este măsurat de emoții, să trecem la acțiune. Avem atâtea metode, dar noi ne folosim de scuze. Punem scuzele în fața noastră: nu pot merge în concediu în locația X pentru că nu am când să îmi iau concediu, pentru că nu am suficienți bani, pentru că lucrez la un proiect, pentru că am un copil și nu mai pot merge nicăieri câțiva ani. Dar am o întrebare, ceilalți oameni care orbitează în jurul nostru, cum pot? Credeți că au vreo rețetă de la Dumnezeu sau au făcut vreun fel de pact cu cine nu trebuie? Nu, acei oameni pur și simpu știu ce își doresc, știu ce îi fac fericiți și caută metodele care le sunt în favoarea lor pentru a lucra la fericirea lor.

Pe noi ceilalți ce ne reține?

Și fericirea asta asta are măsura ei. Fericirea și dorințele celor din jur sunt total diferite de fericirea și dorințele tale. Tu poate crezi că și pentru tine va putea funcționa călătoritul doar pentru simplul fapt că pentru alți oameni a funcționat și vrei și tu ce au ei. Este exact ca și cum lor le place ciorba de burtă și asta îi face fericiți, ție s-ar putea să nu îți placă, sau să vrei să fi fost făcută diferit. Nu poți să mănânci aceeași ciorbă doar pentru că pe ceilalți îi fac fericiți. Fericirea lor nu este neapărat și fericirea ta. Da, te poți bucura că cei din jurul tău sunt fericiți, dar să nu te aștepți ca ceea ce îi face pe ei fericiți, te va face și pe tine!

Mai auzeam întrebări de genul: de ce nu pot fi fericit mereu? M-am întrebat și eu apoi și am primit un răspuns foarte bun. Feriricirea asta este precum valurile. Imaginează-ți un surfer care merge să facă surf și ar fi valuri constante, el ar fi bucuros o perioadă scurtă de timp că a prins valuri bune și continue dar s-ar plictisi de atâtea valuri și ar vrea să plece acasă și nu s-ar mai întoarce prea devreme deoarece și-a făcut pofta pentru mult timp, sau nu îi mai place locația. Dacă ar fi să fim fericiți în fiecare clipă, fericirea și-ar pierde din valoare, nu ne-am mai bucura de ea atunci când ne gâdilă sufletele.

Fericirea trebuie dorită, construită și întreținută. Este ca și cum ți-ai construi o casă, cărămidă cu cărămidă, iar când casă este gata, te bucuri enorm de mult, căci la propriu, ți-ai făcut fericirea cu mâna ta. Dar cu timpul ajungi să te plictisești. Avem pasul unul și pasul doi realizați, acum urmează întreținerea ei. Întreținerea poate veni cu schimbări de genul: redecorezi, faci schimb de camere, faci o zona de grătar și party, faci movie night. Opțiuni sunt multe. Sunt multe metode de întreținere a fericirii fără a ajunge să ne plictisim și fără a-și pierde fericirea din valoare.

Esența ar fi, cred eu, să nu mai lăsăm scuzele în calea îndeplinirii și a succesului. Este o metodă foarte ușoară de a folosi scuzele în detrimentul fericirii. Vorbesc din proprie experiență, căci și eu câteodată mă foloseam de scuze până mi-am dat seama că mă limitează în a-mi îndeplini dorințele.

Haide să îl facem pe 2019 cea mai frumoasă explozie de artificii în plan profesional, personal și spiritual!

Aho, aho popor minunat de oameni
Cu drag știu că ne vom împrieteni
Împreună fericiți să fim
Multe cu adevărat noi ne dorim
Pas cu pas să le îndeplinim!

La mulți ani!!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *