De ce sa apelezi la un coach?

Inainte sa apelezi la un coach este necesar sa intelegi ce este coaching-ul, ce presupune si ce iti poate oferi. In al doilea rand, este necesar sa iti intelegi nevoile, care este motivul pentru care vrei sa apelezi la un coach.

Asadar, de ce sa apelezi la un coach?

Ce este un coach de fapt? Este un indrumator care te va sprijini in procesul tau de schimbare. La asta se refera caching-ul la schimbare. Un astfel de indrumator se concentreaza foarte mult pe prezent cu proiectii frumoase pe maine, pe viitor. Asadar, un coach face o trecere usoara in trecut, dar foarte putin deoarece focusul principal este pe azi si viitor. Un coach este un luptator pentru libertate, libertatea fata de ceva si libertatea de a face ceva.

Un coach trebuie sa raspunda la 5 intrebari: iti plac oamenii? Iti place sa asculti? Iti place ceea ce faci? Invat in fiecare zi? Am abilitatea de a influenta oamenii?

Viata unui coach este mereu provocatoare deoarece nu functioneaza dupa un standard, da exista o macheta a ceea ce trebuie sa faca un coach, dar informatiile sunt mereu intr-o continua expansiune, un coach nu va oferi informatii invechite cum face un profesor la liceu, preda aceeasi materie la generatii diferite. Un coach creste odata cu generatia, se adapteaza nevoilor si ofera indrumarea de care are nevoie acea persoana in acel moment din viata lui.

Viata consta intr-o serie de decizii pe care trebuie sa luam iar un coach te poate ajuta sa iei deciziile cu o mai mare usurinta.

Un coach iti va arata drumul pe care te afli, iti va indica unde poate fi realizata schimbarea si apoi te sprijina sa indeplinesti acea schimbare.

Sunt mai multe tipuri de coaching: de afaceri, pentru directori executivi, de cariera, de viata si coaching sportiv. Eu mi-am ales coaching de viata, deoarece in momentul in care esti increzator in fortele proprii, inveti sa traiesti si sa apreciezi ziua de azi, momentul in care te impaci cu trecutul si esti deschis catre schimbare, catre parasirea zonei de confort, atunci cand esti pregatit sa iti oferi si mai multe atat in cariera cat si in afaceri, si de ce nu, si in sport sau atunci cand esti fericit dar vrei si mai mult!

Asadar, coaching-ul se axeaza pe obiective, valori si credinte. Obiective, adica ceea ce iti doresti tu de la viata si cum poti obtine acele lucruri, coaching-ul te incurajeaza sa iti cunosti valorile personale si sa le traiesti in drumul spre atingerea obiectivelor si lupta impotriva credintelor limititate impuse de subconstientul tau.

Coaching-ul este zona care iti ofera singuranta si incredere, iti ofera energia cu care sa iti indeplinesti visele si obiectivle, te ajuta sa iti descoperi valorile personale care iti vor oferi o si mai mare satisfactie atunci cand iti vei indeplini obiectivele, te ajuta sa imbratisezi schimbarile in viata ta cu o mai mare usurinta, te ajuta sa iesi cu usurinta din zona de confort. Un coach te va indruma sa ajungi mai repede pe drumul catre succes, catre iubirea de sine, catre o viata armonioasa.

Tot ce trebuie sa faci tu este sa iti doresti sa primesti indrumare, sa iti acorzi timpul acesta pentru tine, sa fii increzator ca vei primi exact ce iti doresti chiar si mai mult!

Inainte sa inchei, vreau sa iti spun ca sunt persoane care vor spune: Dar eu nu am nevoie de coaching! este ca si cum ai spune eu nu am nevoie de perna ca sa dorm sau de plapuma, ma descurc si fara. Iar eu vin si te intreb, daca ai avea o perna buna pentru sustinerea capului si a gatului si o plapuma subtire dar care sa iti tina suficient de cald, ambele sa iti creasca caliatea somului astfel sa ai mai multa energie a doua zi, nu ai fi mai satisfacut? De ce te-ai limita singur cand poti avea o viata stralucita?

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *